• Home
  • Kundrecensioner

Kundrecensioner – Sagt om Marika och Simon

Vi tillbringade några fina dagar i Gimdalen med Marika och Simon som värdpar tillsammans med deras son Elliot. Jättegod mat, ibland med sydafrikanska rätter, ibland tillagade över öppen eld i skogen eller på en strand, var en viktig del av vår vistelse. Varje morgon cyklade vi och tog ett morgondopp vid en vacker strand för att sedan cykla hem till frukosten i trädgården. Och våra cykelutflykter var jättefina och lagom krävande. Ja, allt var så bra - inte minst dom spännande samtal om Afrika vi hade med vårt värdpar. Vi kommer säkert tillbaka till Gimdalen!
Karin T. Juli 2021

Fantastisk resa, fantastisk upplevelse. Dagarna på berget slår det mesta - utmanande, men så mkt naturupplevelse och gemenskap människor emellan. T o m gorillorna hamnade lite i skymundan. Just do it!
Åsa Elm 25 mars 2020
Förberedelserna inför resan som vi pratat om så många år bestod främst i att se över och komplettera utrustningen inför vandringen. Det var en hel del som införskaffades vilket jag var glad för under själva vandringen. Bra och funktionella kläder och vandringskängor gjorde att jag slapp skavsår eller att bli genomblöt av svett för att sedan frysa när kylan smög sig på. När vi startade vandringen var det som att kliva in i ett sagolandskap med så otroligt skiftande natur och vegetation. Att det inte skulle bli någon lätt promenad på upptrampade stigar förstod vi redan första dagen då vi klev över stock och sten med en höjdskillnad på 1000 meter. Massor av färgglada fåglar som en av guiderna visade oss och berättade om. De olika vegetationszonerna var påtagliga som t ex zonen med alla bambuträd, de steppliknande områdena med gyttja där vi hoppade från tuva till tuva för att inte sjunka ner varje steg. Sedan fick vi ju uppleva iskalla nätter med extremt stjärnklar himmel. Det var magiskt. Den fysiska ansträngningen på grund av den tuffa terrängen, de många höjdmeterna upp och ner varje dag samt den höga höjden generellt var långt mer krävande än vad jag kunde föreställa mig. Jag var absolut inte i toppform men brukar ändå kunna kämpa mig igenom fysiskt tuffa utmaningar. Detta var dock nästan som ett maxuttag varje dag, särskilt när vi kom upp på 4000 meters höjd. Vi var nog alla lite imponerade av oss själva, att vi klarade mer än vi kunnat ana. Vissa i gruppen vill jag påstå gjorde heroiska insatser och överträffade alla förväntningar. Man svetsas också ihop som grupp när man behöver hjälpa varandra med olika saker och det var en av alla de positiva delarna med resan. Den helt fantastiska naturupplevelsen är den stora behållningen av denna resa. Att få vandra runt i denna vildmark och i slutet av resan komma så nära gorillorna går inte att beskriva, det måste upplevas!

Tack Marika & Simon för dessa dagar tillsammans och för all den planering och genomförande som gjorde att den så unik! 
Johan Landé 27 mars 2020

Efter sju resor med Marika Griehsel som reseledare, varav fyra till Afrika, är vi nu redo för den åttonde, denna gång till Botswana. 

Varför? 

För att en resa med Marika, Simon och Afrika Select ger så mycket mer än det förväntade. Den tar en bortom de turistiska allfarvägarna och till möten med spännande och intressanta människor, vars berättelser ger nya insikter och kunskaper. Att få besöka Simons barndomsvän på hans farm i Kokstad, Sydafrika, och att få möta den lokala chiefen i samma område är ett par exempel. Att besöka en skola i Amharaprovinsen i Etiopien och sedan bli hembjuden på kaffe till guiden, som också är Marikas vän, är andra.

Till detta kommer ett vänligt och professionellt bemötande, öppenhet och flexibilitet om något oväntat intressant dyker upp, trevlig samvaro i resegruppen, och förstås, även besök på mera vanliga turistmål.

Siv och Arne Gustavsson 7 januari 2020

Det är verkligen med allra största glädje jag tänker tillbaka på vår fantastiska Sydafrikaresa. Så spännande, så informativt och givande på alla sätt och så trevligt att träffa er alla. 

Marianne. 20 December 2018

Och än en gång tack för trevligt sällskap på vår fantastiska resa.

Olle och Lillian. 20 December 2018
Vilken resa!!!
Äntligen kom vi iväg till Sydafrika. Tack vare Afrika Select blev det två fantastiska veckor späckade med intryck, upplevelser och vackra vyer.  Med Marika som unikt kunnig guide blev det så mycket mer - allt satt i sitt sammanhang och vi börjar förstå vilket mångfacetterat land det är. Ändå har vi bara nosat på landet ...
Vi började i Kapstaden och bilade utmed kusten - Garden Route - mot Port Elisabeth. Höjdpunkter var bland annat Cape Aghulas och Arniston, samt Knysna med tankeväckande besök i ortens kåkstad och på familjefarmen Candlewood. Vidare till safari med  Explorer Camp i närkontakt med natur och vilda djur. Sist men inte minst, härlig avslutning i vindistrikten Stellenbosch och Franschhoek.  
Varmt tack till  Afrika Select   för ett mycket väl planerat och  väl genomfört arrangemang. Professionellt och personligt från början till slut. 
Liz & Hans Lundeberg Februari 2017

Tack för en fantastisk upplevelse i Sydafrika och Lesotho. Det blev inte bara en välorganiserad och mycket trevlig fiske- och fotoresa, det blev ett riktigt äventyr med många spännande ögonblick. Simons berättelser om sydafrikansk politik, natur och kultur medan vi åkte bil gav en fullständig bild. 

Ola Laurel. 22 April 2017

Nothing like a woman with silver in her hair, strength in her soul and a smiling spirit, to have a good time with. Bless your travels, Woman of Africa.

Sorina Austin Lyne. 25 november 2019

Marika Griehsel är enligt min uppfattning en särklassig svensk teve reporter och dokumentärfilmare. Hon har gjort betydande och särpräglade insatser på många områden, men speciellt när det gäller att presentera annorlunda bilder av den afrikanska kontinenten, dess människor, dess problem och möjligheter. I massmedia har vi de senaste 15-20 åren fått veta allt om hur afrikaner dör. Men Marika har gett oss berättelser om hur dom lever. Jag vet ingen som kan mäta sig med henne i trovärdighet och intensiv envishet för att få fram det unika och det allmängiltiga i de filmer hon gör. Jag vill rekommendera henne på alla tänkbara sätt!

Henning Mankell

Författare

Contact

  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • +46739601400 / 1

Copyright © 2020 Afrika Select. All rights Reserved. Integritetspolicy