Efter sju resor med Marika Griehsel som reseledare, varav fyra till Afrika, är vi nu redo för den åttonde, denna gång till Botswana. 

Varför? 

För att en resa med Marika, Simon och Afrika Select ger så mycket mer än det förväntade. Den tar en bortom de turistiska allfarvägarna och till möten med spännande och intressanta människor, vars berättelser ger nya insikter och kunskaper. Att få besöka Simons barndomsvän på hans farm i Kokstad, Sydafrika, och att få möta den lokala chiefen i samma område är ett par exempel. Att besöka en skola i Amharaprovinsen i Etiopien och sedan bli hembjuden på kaffe till guiden, som också är Marikas vän, är andra.

Till detta kommer ett vänligt och professionellt bemötande, öppenhet och flexibilitet om något oväntat intressant dyker upp, trevlig samvaro i resegruppen, och förstås, även besök på mera vanliga turistmål.

Siv och Arne Gustavsson 7 januari 2020

Det är verkligen med allra största glädje jag tänker tillbaka på vår fantastiska Sydafrikaresa. Så spännande, så informativt och givande på alla sätt och så trevligt att träffa er alla. 

Marianne. 20 December 2018

Och än en gång tack för trevligt sällskap på vår fantastiska resa.

Olle och Lillian. 20 December 2018
Vilken resa!!!
Äntligen kom vi iväg till Sydafrika. Tack vare Afrika Select blev det två fantastiska veckor späckade med intryck, upplevelser och vackra vyer.  Med Marika som unikt kunnig guide blev det så mycket mer - allt satt i sitt sammanhang och vi börjar förstå vilket mångfacetterat land det är. Ändå har vi bara nosat på landet ...
Vi började i Kapstaden och bilade utmed kusten - Garden Route - mot Port Elisabeth. Höjdpunkter var bland annat Cape Aghulas och Arniston, samt Knysna med tankeväckande besök i ortens kåkstad och på familjefarmen Candlewood. Vidare till safari med  Explorer Camp i närkontakt med natur och vilda djur. Sist men inte minst, härlig avslutning i vindistrikten Stellenbosch och Franschhoek.  
Varmt tack till  Afrika Select   för ett mycket väl planerat och  väl genomfört arrangemang. Professionellt och personligt från början till slut. 
Liz & Hans Lundeberg Februari 2017

Tack för en fantastisk upplevelse i Sydafrika och Lesotho. Det blev inte bara en välorganiserad och mycket trevlig fiske- och fotoresa, det blev ett riktigt äventyr med många spännande ögonblick. Simons berättelser om sydafrikansk politik, natur och kultur medan vi åkte bil gav en fullständig bild. 

Ola Laurel. 22 April 2017

Nothing like a woman with silver in her hair, strength in her soul and a smiling spirit, to have a good time with. Bless your travels, Woman of Africa.

Sorina Austin Lyne. 25 november 2019

Marika Griehsel är enligt min uppfattning en särklassig svensk teve reporter och dokumentärfilmare. Hon har gjort betydande och särpräglade insatser på många områden, men speciellt när det gäller att presentera annorlunda bilder av den afrikanska kontinenten, dess människor, dess problem och möjligheter. I massmedia har vi de senaste 15-20 åren fått veta allt om hur afrikaner dör. Men Marika har gett oss berättelser om hur dom lever. Jag vet ingen som kan mäta sig med henne i trovärdighet och intensiv envishet för att få fram det unika och det allmängiltiga i de filmer hon gör. Jag vill rekommendera henne på alla tänkbara sätt!

Henning Mankell

Författare

Kontakt

  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
  • +46739601400 / 1
  • Afrika Select
    Kapellgränd 8
    116 25 Stockholm
    Sweden

Copyright © 2020 Afrika Select. All rights Reserved. Integritetspolicy